Miljöbyggnad

Miljöbyggnad är en svensk, frivillig certifiering som bygger på svenska förhållanden och lagar och är den mest använda i Sverige. Certifieringen tar ett helhetsgrepp där inte bara byggnaden i sig, dess materialval och energiförbrukning står i fokus, utan även inomhusklimatet med ljud, ljus, luftkvalité m. fl kontrolleras. Syftet är att byggnaden skall vara hållbar och en plats att leva och verka i under många år framöver.

Vi hjälper er på ett smidigt och effektivt sätt att genomföra er miljöcertifiering av byggnader för såväl befintlig byggnad som ny-, om- och tillbyggnad. Samordnaren sköter all kontakt med certifieringsorganet och ansöker slutligen om certifieringen.

Antal certifierade byggnader i Sverige

3718

Intresset för att certifiera sin byggnad växer för varje år. Vill du hellre certifiera enligt BREEAM, LEED eller Svanen, eller helt enkelt få hjälp i ditt miljöarbete? Vi hjälper till med det också.

Minskad energiförbrukning

50%

Studier visar att miljöcertifierade byggnader använder uppemot 50% mindre energi per kvadratmeter jämfört med icke certifierade fastigheter.

En hållbar framtid

När ni bygger hållbart redan från start slipper ni onödiga problem och kostnader i framtiden. Era hyresgäster, delägare och kunder kan vistas och må bra i fastigheterna under en längre tid samtidigt som ni sparar pengar genom mindre energianvändning och lägre driftskostnader. Med en miljöcertifiering visar ni att ni bryr er om miljön och människors välmående och blir därmed en mer attraktiv fastighetsägare.

Ansvarig konsult

Vill ni ha hjälp med certifiering eller annat miljöarbete? Hör av er till oss så hjälper vi er att komma vidare.

Kajsa von Oldenskiöld

VD
Brf Konsult - Styrelsestöd
Projektledare

+46 (0) 700 39 31 00
kajsa@olden.se